VILKA ÄR VI? KONTAKT ANMÄLAN 🇬🇧

Music Weeks in Sweden på Fridhems Folkhögskola 24 juli – 31 juli 2022

Information om veckan

Om du är en duktig körsångare, god notläsare och klarar att öva in musik i ett snabbt tempo, så är du välkommen att delta.

Veckan börjar söndagen den 24 juli kl. 17:00 med middag. En första genomgång av årets program sker redan samma kväll. Veckan avslutas 31 juli efter frukost.

Richard Cooke kommer att leda kören som vanligt och Richard Pearce är vår eminenta pianist och organist.

Årets repertoar:

Programmet övas in under veckan och framförs i Lunds domkyrka lördagen den 30 juli kl 17.00.

Förutom att öva på konsertprogrammet kommer vi att tillsammans ordna soaréer och nattcaféer där vi träffas under gemytliga former, musicerar eller bara umgås. På onsdagen blir det grillfest och naturligtvis konsertfest efter konserten - med dans till levande musik.

Barn och ungdomar

För att föräldrar skall ha möjlighet att delta i repetitionerna, och för att få tillväxt in till stora kören, anordnas aktiviteter för barnen under de tider den stora kören repeterar.
Barnverksamheten riktas till barn som är som yngst fyllda fyra år, och som äldst de som gått ut årskurs 7 våren 2022. Yngre barn är välkomna att delta i barnverksamheten i sällskap med förälder eller motsvarande person. Äldre barn/ungdomar förväntas delta i Stora kören.
Oavsett dessa åldersgränser är naturligtvis barn/ungdomar välkomna att delta i Stora kören, och deltar då inte i barnverksamhetens aktiviteter.
I barn- och ungdomskören är barn/ungdomar från 10 till 14 år välkomna, d.v.s. de som börjar årskurs 4-8 hösten 2022. I den kören sjunger man sopran- eller altstämman. Fr.o.m. målbrottet är man välkommen att sjunga i stora kören.
Ungdomskören (S/A) tas om hand av Julia Eriksson, teaterledare är Linn Emilsson och Leo Matthis-Dickson. Rytmikledare är Lena Westling. Barnvakter är Tora Kaijser, Emma Lundqvist och David Wellmar.

Boende och priser

Inkvarteringen på Fridhem består av enkelrum, dubbelrum och familjerum.

Priser:

Priserna inkluderar helpension inklusive grillkväll samt en festmåltid efter avslutad konsert. Dryck (med alkohol) ingår ej.

Lakan och handdukar tar du själv med, men det går också att hyra för en extraavgift (120 kr). Markera detta i anmälningsformuläret.

Det tillkommer också en kostnad för noter på 200:-. Om du redan har några av noterna, ange detta när du anmäler dig, så drar vi av motsvarande belopp.

Sånglektioner

Vi fortsätter det goda initiativet med frivilliga sånglektioner. Denna vecka kommer sångpedagog Mattias Svensson. Mattias kommer att sjunga i kören och på ledig tid ge 30-minuters sånglektion för dem som vill. Du kan själv styra vad du vill arbeta med som exempelvis stöd, uthållighet, klang, volym etc. Detta kostar 200:-/halvtimmen och betalas direkt på veckan. Vi skulle vill ha en indikation på hur många det kan bli. När du anmäler dig, skriv detta i fältet för övriga meddelanden.

Extra stödpeng

Tre inställda körveckor och en fåtaligare sommarvecka i fjol har tyvärr tärt en del på vår buffert för oförutsedda utgifter. För att inte riskera föreningens ekonomi ber vi helt enkelt om en extra slant av de medlemmar som utan några problem kan bidra med detta. Se anmälningsblanketten!

Anmälan

Anmälan sker via webbformuläret senast 1 juni, men gärna tidigare. Betala deltagaravgiften plus ev. tillkommande avgifter (noter, lakan) till föreningens plusgiro 183 48 33-4 (Music Weeks in Sweden) senast 30 juni. Glöm inte att ange vem betalningen avser!

Om du måste avanmäla dig är det viktigt att du meddelar oss detta så snart du kan. Om avbokningen kommer mycket sent, kommer vi att behöva ta ut en avgift. OBS: utebliven betalning godkänns inte som avbokning!

Mer information kommer att skickas ut i början av juli till den e-postadress du har uppgivit.

Välkommen till musikveckan!

Styrelsen för Music Weeks in Sweden