WHO ARE WE? CONTACT REGISTRATION 🇸🇪

Våra veckor (awaiting translation...)

På MWIS musikveckor träffas vi framförallt för att sjunga i kör. Vi repeterar på några dagar in en repertoar som framförs på konsert i slutet av veckan, i en av kyrkorna på orten. För att hinna med det, som kan vara ett ambitiöst program, vänder vi oss främst till vana körsångare med god notläsningsförmåga. Boendet är alltid helpension, på sommaren på folkhögskola, med goda möjligheter till enkelrum, och på vintern i lantligt pittoresk miljö.

Under lediga stunder på dagarna brukar olika grupper hitta tid och varandra för att spela instrument eller sjunga tillsammans, mer eller mindre på skoj, vilket resulterar i uppskattade framföranden på vår egna, dagliga soaré. Soaréerna som, tillsammans med vårt ’nattkafé’, avslutar kvällarna ger möjlighet till trevligt umgänge och bidrar starkt till veckornas speciella atmosfär.

Sommarveckan hålls som regel v 30 eller 31, på Fridhems folkhögskola i Svalöv, Skåne, och är i hög grad anpassad för barnfamiljer, med särskilda verksamheter för barn i alla åldrar. Då kan vi vara totalt mellan 120-150 deltagare i alla åldrar. Vi har ledare i rytmik-, teater- och körsångsaktiviteter för åldrarna upp till 12-13 år medan barn äldre än så är välkomna att sjunga i den ”stora” kören. Barn- och ungdomskören har en egen del av konsertprogrammet i den stora, avslutande konserten och hela den delen av verksamheten kan ses som ”körskola”, för att ge nya generationer möjligheter att hitta till körsången och säkerställa att traditionen bärs vidare. För övrigt har vi traditionellt en grillkväll på onsdagen. Då är gäster välkomna, vilket ofta är tidigare deltagare eller familjemedlemmar som vill komma och känna in stämningen. Sista dagen, efter konserten i Lunds domkyrka, avslutar vi veckan med en riktig festmiddag och dans till den egna orkestern.

Länk: Fridhems Folkhögskola i Svalöv

Vinterveckan, på Snöå bruk i södra Dalarna, hålls i ett något mindre och intimare format och har ingen barnverksamhet. Då är vi vanligen totalt ca 70 sjungande deltagare. Den veckan ligger alltid mellan datumen 28/12-4/1 och inkluderar därför nyårsfirande med en rejäl fest. Själva klockslaget firas dock i en stämningsfull och lugn ceremoni, med vacker musik och utrymme för egna tankar. De vackra omgivningarna erbjuder härliga naturupplevelser och vid vinterväder finns möjlighet både till långfärdsskridsko- och skidåkning. Även här avslutas veckan med en fest, efter konserten i Dala-Järna kyrka, med god mat och dryck. På nyårsafton, liksom på konsertfesten, välkomnar vi gäster som brukar vara familjemedlemmar eller tidigare deltagare.

Länk: Snöå Bruk

En typisk dag på en musikvecka: